Soleilcoton S

Za našo navihano Luno smo morali poiskati primernega ženina. Skrbno smo preučili rodovnik samčka, ki je pritegnil našo pozornost. Maximilian in “Home of white dogs”, ki prihaja iz družine Orobianco, tako kot starša naše Lune, je imel opravljene vse zdravniške preglede, ki so zahtevani s strani vzrejne komisije, za vzrejno dovoljenje (luxation patella 0/0 in PRA test normal), tudi DNA certifikat za  CMR2 je clear. Tudi Luna ima DNA certifikat za CMR2 clear oziroma 20 normalna VMD2 gena, kar pomeni, da starša ne bosta prenesla na svoje potomce genetske anomalije, ki se lahko razvije v tako imenovano nočno slepoto.

Ko smo zaključili s pasjo ženitvijo, smo vse potrebno predali vodji vzreje SKPP kluba ter en izvod poslali na Kinološko zvezo Slovenije, da bodo tudi tokrat mladički Soleilcoton, ki bodo dobili imena z začetno črko S, imeli vse urejeno pred odhodom v novi dom, saj vam vzreditelj le tako lahko zagotovi, da je mladiček iz legla čistokrvni cotonček, katerega starši imajo dovoljenje za vzrejo (op. čistokrvni kužki brez rodovnika so žal le mešančki).

Družina Soleilcoton se je 30. septembra 2015 povečala za tri korenjeke, ki smo jih poimenovali Duo mi Trije, saj je ultrazvok kar dvakrat pokazal samo dva srčka, no nekje se je vendarle skrival še tretji. Luna je sicer imela carski rez, kar je za naju z Janjo bila velika preizkušnja, saj z Emmy nisva imele takšne izkušnje. Vendar so fantje hitro napredovali. Poimenovali smo jih Soleilcoton Sreamy, Soleilcoton Survivor in Soleilcoton Surprise. Kdor pozna našo Soleilcoton družino ve, da vsak od mladičkov dobi ime, katerega spremlja naša zgodba. Screamy je dobil takšno ime, ker je bil prve dni najbolj glasen, Survivor zato, ker smo se prvič v času 9-letne vzreje spoprijeli z usodo carskega reza in preživeli, Surprise pa zato, ker nas je tale tretji mladiček po številu vseeno presenetil. Njihove vragolije smo spremljali slabih 9 tednov, potem pa vsakemu posebej zaželeli srečno v novem domu. Srcreamy – Tito je pogumno odkorakal v okolico Vipave, Survivor – Ozy pa bi lahko rekli (če gledamo po vinogradniško) h konkurenci, v Goriška Brda. Surprise – Vinci pa je postal državljan naše sosednje Italije in se sedaj kaže v vsej svoji lepoti v Udinah!

Naša fotogalerija je tukaj.