Soleilcoton A

Poletje 2009 bo prineslo nova življenja v naše domove in naša srca. 26. junija 2009 smo v psarni Orobianco, pri vzrediteljici Gordani Vuk v okolici Zagreba (Hr), uspešno parili našo psičko Emmy in samčka, ki sliši na ime X.

X in Emmy junija 2009

Emmy se je prav zaljubila v X-a. Od vseh samčkov ji je dih zastal pri mladeniču z obarvanimi ušeski. Takole sta začela ustvarjati njuno zgodbo prvega legla psarne Soleilcoton.

24. avgusta 2009 smo v pasjo družinico Soleilcoton dobili 4 majhne kepice – 2 samčka in 2 samički. Poimenovali smo jih na črko A in sicer Adam kot prvi samec, Afrodita kot najlepša majhna punčka, Ashes kot samček posut s pepelom in Aurora, ker je enostavno bila lepa in okrogla kot mavrica. Jesenske počitnice 2009 pa so prinesle novim lastnikom veliko veselja in seveda novih skrbi. Soleilcoton Afrodita je kot prva lepotička odšla v Spodnjo Idrijo, kjer sedaj sliši na ime Happy in je štiri-članski družini v nepopisno veselje. Soleilcoton Adam je prvi fantek, ki je prikukal na svet in neutrudljivi navihanček, lump in veseljak, v Ljubljani meša štrene tri-članski družini in sliši le še na ime Ajky. Soleilcoton Ashes, radovednež z obarvanimi ušeski, je na naše veliko veselje, ostal kar Ashes in previdno odkorakal v novi dom v Ljubljano. Soleilcoton Aurora se je pridružila še dvema damama v Ljubljan in postala bejba Bibi ter že prava medijska zvezda.

Naša fotogalerija je tukaj.